SCOPURI ŞI OBIECTIVE
a) SCOP: Însuşirea unui set de competenţe profesionale care vor califica cursantul să desfăşoare activităţi specifice meseriei de bucătar: să stabilească meniul, să pregătească alimentele, să organizeze şi să coordoneze munca în bucătărie.
b) OBIECTIVUL CURSULUI: Formarea competenţelor profesionale de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare, realizare a diferitelor decoruri şi aplicare a normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei (H.A.C.C.P. – Hazard analysis critical control point).
c) OBIECTIVE SPECIFICE: - să realizeze preparate culinare după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor; - să pregătească produsele alimentare pentru gătit, să măsoare cantităţile necesare, să le amestece progresiv conform reţetei, să le pună la dospit, fermentat, copt sau fiert; - să utilizeze diferite produse alimentare, unelte şi maşini specifice meseriei de bucătar; - să ştie să lucreze cu robotul de bucătărie, maşina de curăţat şi tăiat zarzavat, maşina de tocat, maşina de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice etc. |
|||||||||||||
|