Profilul:

Soldaţi-gradaţi profesionişti

Tipul cursului:

De perfecţionare/specializare

Arma/serviciul/Specialitatea militară

Toate armele/ specialităţile militare

Durata:

4 săptămâni

Forma de învăţământ:

De zi

Finalitate:

Certificat de absolvire

 

SCOPURI  ŞI OBIECTIVE

 

a) SCOP:

Însuşirea unui set de competenţe profesionale care vor califica cursantul să desfăşoare activităţi specifice meseriei de bucătar: să stabilească meniul, să pregătească alimentele, să organizeze şi să coordoneze munca în bucătărie.

 

b) OBIECTIVUL CURSULUI:

Formarea competenţelor profesionale de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare, realizare a diferitelor decoruri şi aplicare a normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei (H.A.C.C.P. – Hazard analysis critical control point).

 

c) OBIECTIVE SPECIFICE:

-       să realizeze preparate culinare după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor;

-       să pregătească produsele alimentare pentru gătit, să măsoare cantităţile necesare, să le amestece progresiv conform reţetei, să le pună la dospit, fermentat, copt sau fiert;

-       să utilizeze diferite produse alimentare, unelte şi maşini specifice meseriei de bucătar;

-       să ştie să lucreze cu robotul de bucătărie, maşina de curăţat şi tăiat zarzavat, maşina de tocat, maşina de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice etc.