Profilul:

Soldaţi-gradaţi profesionişti

Tipul cursului:

De perfecţionare/specializare

Arma/serviciul/

Specialitatea militară

Toate armele/ specialităţile militare

Durata:

2 săptămāni

Forma de īnvăţămānt:

De zi

Finalitate:

Certificat de absolvire

  

 

SCOPURI  ŞI OBIECTIVE

 

a) SCOP:

Īnsuşirea unui set de competenţe profesionale care vor califica cursantul să desfăşoare activităţi specifice meseriei de ospătar.

 

b) OBIECTIVUL  CURSULUI:

Perfecţionarea competenţelor de servire, debarasare, tranşare, flambare şi filetare a preparatelor la gheridon, organizarea şi efectuarea serviciilor la diverse evenimente prin efectuarea corectă a mise-en-place-ului pentru serviciul a la carte, banchete şi alte evenimente, atitudine şi gestică profesională serviciile la mese de protocol.

        

 c) OBIECTIVE SPECIFICE:

-       să servească gustări aperitive, preparate calde şi preparate reci;

-       să servească băuturi alcoolice şi băuturi nealcoolice;

-       să ştie să īndrume clienţii īn alegerea vinurilor şi a altor băuturi;

-       să ştie să servească la bar băuturile alcoolice şi nealcoolice.