GALERIE FOTO

    

Imagini din activitatea școlii  realizate în anul 2022

 

 

În perioada 04.02.2022-20.02.2022 doi subofițeri din cadrul Centrului național de instruire permanentă (CNIP), au participat a la Cursul de instructor pentru maiștri militari și subofițeri - ”Common Faculty Development Instructor Course - CFDIC”, organizat de către 200th Leadership Regiment, în Statele Unite ale Americii, Fort McClellan, Alabama

 

În perioada 21-25.02.2022, subofițerul de comandă al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” (SMMMSFT) a participat la activitățile grupului de lucru multinațional din cadrul Programului NATO de consolidare a învățământului militar (Defence Education Enhancement Program/DEEP, NCO Instructor Development Reference Curriculum) organizat în Budapesta, Ungaria. Activitatea a fost condusă de coordonatorul NATO DEEP, SGM Ludek Kolesa.

 

În data de 24.05.2022 am primit vizita unei delegații de subofițeri de comandă SUA (ALNG) condusă de CMSgt David Bullard. Aceasta face parte din seria activităților de cooperare/colaborare a subofițerilor de comandă români cu omologii lor din cadrul ALNG-SUA.

 

29 iulie 2022 - CEREMONIA DE ACORDARE A  PRIMULUI GRAD DE MAISTRU MILITAR ȘI SUBOFIȚER ȘI NUMIRE ÎN FUNCȚII A ABSOLVENȚILOR PROMOȚIEI 2022  -  „ÎNCORONAREA DE LA ALBA IULIA-100 ”.

În data de 29 iulie 2022, la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “BASARAB I”, a absolvit o nouă serie de maiștri militari și subofițeri, promoția „ÎNCORONAREA DE LA ALBA IULIA-100 ” Cei 487 de absolvenți au început primii pași într-o nouă etapă a carierei militare, plină de încercări, provocări, dar și aducătoare de multe satisfacții.

Urăm succes acestei noi promoții de maiștri militari și subofițeri și o carieră plină de împliniri!

 

Înaintare în grad.

Luni, 01.08.2022, pe platoul unității s-a desfășurat ceremonia de înaintare în grad a următorului personal:

În gradul de locotenent-colonel

      -Maiorul (Intd.) Diaconescu Nicolae Sergiu-Mihai

      -Maiorul (Au.) Popescu Gheorghe Ilie-Bogdan

În gradul de maior

      -Căpitanul (Au.) Gagiu Constantin Cosmin-Ionuț

În gradul de locotenent

       -Sublocotenentul (Art.Ra.) Ghiță Marian-Gheorghe  Mihai-Cosmin

În gradul de maistru militar principal,

      -Maistrul militar clasa I (Ra.Art.AA.)  Zaharia Nicolae Marius

În gradul de maistru militar clasa I,

     -Maistrul militar clasa a II-a (Art.Ra.)  Boeru Iulian Tudor-Ionuț

În gradul de plutonier adjutant,

-Plutonierul major (Ap.CBRN) Boncea Ion Petre

-Plutonierul major (Tc.) Gheorghe Marin Marius-Adrian

-Plutonierul major (Tc.) Iordache Constantin Marian-Marius

-Plutonier major (Au.) Nițu Gheorghe Daniel-Constantin

În gradul de plutonier major,

-Plutonierul (Au.) Borțoi Gheorghe Ionuț

În gradul de plutonier,

-Sergentul major (Au.)  Bucur Dumitru Dragoș-Cosmin

În cariera fiecărui militar, acest eveniment vine cu o emoție și responsabilitate specifică. Dar, totodată, acest moment reprezintă și recunoașterea valorii profesionale și a eforturilor depuse de către aceștia.

SUCCES!!!

 

Trecere în rezervă.

În baza art.43 alin.1 lit.c) din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, precum și a art.14 lit. j) din „Competențe exercitate în domeniul resurselor umane de către conducătorii, comandanții și șefii structurilor din Ministerul Apărării Naționale”, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.S.77/2021, pe data de 01.08.2022, maistrul militar principal (Au.) Duță Gheorghe Mihail-Gabriel (A53378), maistru militar specialist (și instructor) în catedra de conducere auto din instrucție și educație la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” a Statului Major al Forțelor Terestre (1305188), se trece în rezervă prin aplicarea art. 85 alin. 1 lit. a^1) din aceeași lege. 

În baza art.43 alin.1 lit.c) din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, precum și a art.14 lit. j) din „Competențe exercitate în domeniul resurselor umane de către conducătorii, comandanții și șefii structurilor din Ministerul Apărării Naționale”, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.S.77/2021, pe data de 01.08.2022, maistrul militar principal (Ap.CBRN) Neacșu Niculae Florinel-Adrian (A58934), șef laborator în complexul de asigurare logistică a instruirii la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” a Statului Major al Forțelor Terestre (1305618), se trece în rezervă prin aplicarea art. 85 alin. 1 lit. a^1) din aceeași lege.

 

 

 

   

 

„BIRUINȚA ESTE A CELOR STĂRUITORI!”

1863-2022